ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Αν αποφασίσατε να επισκεφθείτε το Πωγώνι με τα παιδιά σας τότε κάνατε την ιδανική επιλογή! Η περιοχή προσφέρει εξαιρετικά ερεθίσματα για τους μικρούς εξερευνητές γι’ αυτό σας παραθέτω μερικά μυστικά – συμβουλές για να σας μείνει η διαμονή αξέχαστη.

1.Κάνετε προσεχτικό πλάνο Το Πωγώνι είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ηπείρου αλλά και από τις μεγαλύτερες. Εκτίνεται σε 701 τετρ.χλμ και έχει πάνω από 40 χωριά. Το οδικό δίκτυο είναι άρτιο αλλά χρειάζεται προσεχτική σχεδίαση πλάνου ποιών χωριών θα δείτε λόγω των χιλιομετρικών αποστάσεων και του γεγονότος ότι σε περιοχές όπως στην Λάκκα Πωγωνίου ο δρόμος παρουσιάζει στροφές σχεδόν σε όλο το μήκος του.

2.Διαμονή Κατά την περίοδο του Χειμώνα καλό θα ήταν να επιλέξετε για την διαμονή σας κεντρικά κεφαλοχώρια όπως π.χ. το Δελβινάκι όχι μόνο λόγω καιρικών συνθηκών αλλά γιατί τα παιδιά σας μπορούν να βρουν μικρούς φίλους για παρέα. Την Καλοκαιρινή περίοδο μπορείτε να μείνετε και σε άλλα χωριά καθώς όλα «γεμίζουν» από παιδιά.

3.Νερό και Φαγητό Ο παππούς μου έλεγε ποτέ μην φεύγεις για εκCARTOON FAMILY VACATION_edited-1δρομή χωρίς ψωμί και νερό από το σπίτι. Στο Πωγώνι είναι νόμος. Οπωσδήποτε ετοιμάστε κολατσιό και νερό για τον δρόμο. Καταστήματα τροφίμων θα βρείτε σε κεντρικά σημεία και χωριά όπως στον Παρακάλαμο, στο Καλπάκι, τα Δολιανά, το Δελβινάκι κλπ. αλλά  όχι και σε μικρότερα χωριά . Επίσης τις Κυριακές τα περισσότερα καταστήματα τροφίμων ,φούρνοι και περίπτερα παραμένουν κλειστά.

4.Ταβέρνες –Εστιατόρια  Υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κεφαλοχώρι ταβέρνες και εστιατόρια και στα μικρότερα χωριά τοπικά καφενεία με σπιτικούς μεζέδες που άφοβα μπορείτε να παραγγείλετε για τα παιδιά. Οι άνθρωποι του Πωγωνίου αγαπούν τα παιδιά και είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στο τι θα τους σερβίρουν. Μην διστάσετε να ζητήσετε ή αν σας προτείνουν να παραγγείλετε πιάτο εκτός καταλόγου. Θα είναι σίγουρα σπιτικό και πεντανόστιμο.

 Μην ξεχνάτε πως στο Πωγώνι βρίσκεστε σε έναν ανεξερεύνητο παράδεισο , τόπο μαγικό ειδικά για τα παιδιά.  
KIDBLOND2

Μοιράσου το άρθρο Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Tags: , ,