ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλωσα σε αυτό τον τόπο που λέγεται Πωγώνι και συγκεκριμένα στο Ψηλόκαστρο, χωριό της επαρχίας Πωγωνίου. Ένα μικρό,πολύ μικρό χωριό, μα γεμάτο από ανθρώπους με καλή καρδιά και αγάπη για τον τόπο τους. Μεγαλώνοντας έψαξα το χωριό μου στο χάρτη και ανακάλυψα πως κανένας χάρτης δεν ανέφερε το μαγικό τόπο που έζησα και ζω ,ούτε σαν μικρή κουκίδα. Αναρωτιόμουν συχνά γιατί ,μιας και ο τόπος μας μπορεί να είναι μικρός στον Ελληνικό χάρτη μα είναι τεράστιος στις καρδιές μας . Στα παιδικά μου χρόνια δεν καταλάβαινα πως όλες οι εικόνες που δημιουργούσα στο μυαλό μου θα αποτελούσαν για εμένα σπάνιο υλικό παράδοσης και αστείρευτης αγάπης για το Πωγώνι με την ανέγγιχτη φύση του , τις δυνατές παραδόσεις του όπως και την σημαντική ιστορία του μέσα στους αιώνες.
Τα τελευταία χρόνια έγινα μάρτυρας -όπως όλοι μας- μιας απίστευτα προσβλητικής κριτικής για την Ελλάδα μας ,η οποία έγινε το έναυσμα για αυτή την προσπάθεια. Μέσα από αυτή την σελίδα έχω σκοπό να δείξω ποια είναι η Ελλάδα, με φωτεινό παράδειγμα τον τόπο που γνωρίζω καλύτερα. Μέσα από όσα έμαθα και με την βοήθεια των ανθρώπων της πατρίδας μου ελπίζω να βελτιώνω συνεχώς αυτό τον ιστότοπο ώστε να γίνει γνωστό το Πωγώνι μας σε όλο τον κόσμο.
Θέλω να αφιερώσω αυτή την προσπάθεια στον παππού μου Ευάγγελο και την γιαγιά μου Αντωνία αλλά και σε όλους τους παππούδες και τις γιαγιάδες του χωριού μου, που μας έμαθαν να αγαπάμε και να σεβόμαστε την Πωγωνίσια φύση, παράδοση και ιστορία και να την συνεχίζουμε υπερήφανοι γι’ αυτή.

DSC_0247-B

Μοιράσου το άρθρο Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Tags: , , , , ,