ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ

Εξερευνήστε την Λάκκα Πωγωνίου ξεκινώντας από τα χωριά Στρατίνιστα,Ψηλόκαστρο, Δημόκορη. Kαι ο καλύτερος τρόπος εξερεύνησης  είναι..περπατώντας μιας και η πεζοπορία προσφέρει ερεθίσματα και για τις 5 αισθήσεις :

Θαυμάζεις τα χρώματα της μαγευτικής φύσης
Ακούς τους ήχους της : μελωδικές συγχορδίες πουλιών,θρόϊσμα φύλλων
Αγγίζεις τα λουλούδια και τα δένδρα
Απολαμβάνεις τα πλούσια αρώματά της φύσης
Μαγεύεσαι από τις γεύσεις

Έχοντας κατα νου τα παραπάνω δεν πρέπει να χάσετε την εμπειρία της επαφής με τα παραδοσιακά χωριά Στρατίνιστα/Ψηλόκαστρο/Δημόκορη στην Κοινότητα Λάβδανης. Η διαδρομή είναι περίπου 5 χλμ. LAKKAΜπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στην Στρατίνιστα,πίνετε έναν καφέ ή τσίπουρο στο τοπικό καφενείο, στην κεντρική πλατεία του χωριού με την υπέροχη θέα και το Ναό του Αγ.Νικολάου (1902). Κάνετε μία επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο και στην συνέχεια  ξεκινάτε με τα πόδια ακολουθώντας τον δημοτικό δρόμο που είναι εξαιρετικός με κατεύθυνση προς το Ψηλόκαστρο. Στην  διαδρομή  έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την μαγική φύση και την θέα που πραγματικά κόβει την ανάσα. Η ηρεμία του τοπίου και η πυκνή βλάστηση που κυριαρχούν, σας γυρίζουν πίσω , σε άλλες εποχές. Στο Ψηλόκαστρο κατηφορίστε ακολουθώντας την πινακίδα CSC_0255-Bπρος την “Ράχη” την κεντρική πλατεία που δεσπόζει ο Ναός του Αγ.Νικολάου χτισμένος το 1930 ο οποίος λειτούργησε ως σχολείο κατά τον πόλεμο του ’40. Λίγο πριν την πλατεία στα δεξιά σας  ξεκουραστείτε πίνοντας παγωμένο,κρυστάλλινο  νερό από την πηγή του “Κατσαμπά”

Μετά την πλατεία ανηφορίστε πάλι προς τον δημοτικό δρόμο ακολουθώντας αυτή την φορά  τον αντίθετο δρόμο,μέσα από το χωριό. Συνεχίστε με δεξιά κατεύθυνση προς την Δημόκορη. Ένα μικρό αλλά πανέμορφο  χωριό μέσα στο πράσινο. Ο δρόμος σας βγάζει στην πλατεία του χωριού κατάφυτη από ψηλά πλατάνια , εκεί βρίσκετε και το Ναό του Αγ. Δημητρίου που είναι χτισμένος το 1902. Πριν την επιστροφή σας μπορείτε να ξαποστάσετε στο μικρό καφενείο τρώγοντας τοπικούς μεζέδες.

Μοιράσου το άρθρο Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Digg this
Digg
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Tags: , ,